Fermentoitu kosmetiikka - mitä se on, ja miksi se on ihonhoidon tulevaisuus

Fermented Skincare — What It Is and Why It’s the Future of Skincare

Tutkiessasi Purodorén tuotteita tarkemmin olet saattanut huomata, että osa raaka-aineistamme on fermentoituja. Fermentointi termi tulee tyypillisesti vastaan myös puhuttaessa korealaisesta kosmetiikasta tai elintarvikkeista. Yksinkertaistettuna fermentaatiossa pilkotaan ainesosia pienempään muotoon. Tämä prosessi pilkkoo kosmetiikan ainesosien molekyylikoostumuksen paremmin imeytyvään muotoon, jolloin iho kykenee hyödyntämään niitä paremmin.

Miten fermentointi tehdään?

Fermentointi eli käymisprosessi aloitetaan lisäämällä hiivaa, bakteereja tai entsyymejä ainesosaan, joka halutaan fermentoida. Näiden ainesosien lisääminen aiheuttaa reaktion, joka sitten pilkkoo alkuperäisen yhdisteen molekyylikoostumuksen. Nämä pienemmät molekyylit voidaan siten erottaa ja sisällyttää ihonhoitotuotteisiin.

Mitä hyötyä fermentoinnista on kosmetiikassa?

Fermentoinnilla on useita etuja ihonhoidon maailmassa. Ensinnäkin tämä prosessi hävittää ei-toivottuja bakteereita, mikä puolestaan vähentää säilöntäaineiden tarvetta. Toiseksi fermentointi voi "aktivoida" ​​ainesosia, joita löytyy kasveista tai fermentoitavasta aineesta. Kolmanneksi fermentointi parantaa tuotteen imeytymistä, koska sen fermentoidut molekyylit ovat pienempiä kuin käsittelemättömät raaka-aineiden molekyylit. Lyhyesti sanottuna tämä tarkoittaa sitä, että saat parempia tuloksia fermentoiduista ainesosista kuin vastaavista käsittelemättömistä ainesosista.

Mitkä tuotteet sisältävät fermentoituja ainesosia?

Nykyään maailman markkinoilla on jo paljon kosmetiikkatuotteita, jotka sisältävät fermentoituja ainesosia. Tämän trendin odotetaan kasvavan tulevina vuosina. Alustavat tutkimukset fermentoinnin hyödyistä ovat lupaavia. Tästä syystä uskomme tämän vielä kohtuullisen tuntemattoman aiheen rantautuvan laajemminkin kosmetiikkamarkkinoille myös Suomessa.

Purodorén kaikissa tuotteissa on käytetty fermentoitua kultaa. Kullalla on useita ominaisuuksia, jotka tekevät siitä tehokkaan ihonhoidossa. Täältä voit lukea lisää kullan ominaisuuksista ja siitä miksi se on ihosi uusi suosikki raaka-aine. Fermentoituna tämä luonnon aarre toimii ihosi eduksi vieläkin tehokkaammin!